Khamis, 3 April 2008

Sibuk Sibuk Sibuk - masuk dlm SPMS Task Force

Masa2 sekarang memang sibuk giler kerna Pelabuhan sedang bertungkus lumus menyiapkan Vessel Invoice utk para pelanggannya, ini kerana penggantian sistem Data dan Program yang akan kami gunakan nanti utk mengantikan sistem lama, Oleh yang demikian semua data2 dari setiap pelabuhan untuk data Kontena , Conventional, Tanker , Roll Off Roll On, Passenger dan bla bla bla ( korang nda tau juga tu ) .. saya telah masuk dlm "tukang tingu dan perbetulkan " setiap data, setiap tonnage dan jumlah2 yg akan melibatkan pembayaran masuk TEPAT dgn margin kesalahan 0.000000000000001 . Ini amat penting kerana tanpa mengedarkan invoice2 ni, "kami" nda akan dpt bayaran terutama utk 3 bulan pertama tahun 2008, yang siuknya kami leh siapkan ni maka dapatlah bonus tahunan lalala. So nilah mereka2 yang terpilih ( wah yg terpilih ni ker terpaksa haha ) utk menjalankan SPMS task force.

Nah kan saya laini ni .. yg depan tu dua2 BIG BOS kami .. saya dgn komputer ja, tu ja kerja yang saya buli makan lah ... benda lain sa nda pandai hahahaa

Ok para pekerja tekun bekerja utk BONUS hahaha

Nah suntuh Vessel Invoice bah ni ... korang ingat memain ..

Lantaklah dokumen sana sini huhuhu tu bagian korang lah yer



10 ulasan:

  1. kasian bah kau gidong....kami sini berusahalah ni mau mengurangkan penderitaan korang sana....

    BalasPadam
  2. Gidong,ada kawan sia mau cari pelakon (pure sabahan only please) utk berlakon dlm siri di astro. Kalau kau berminat kasih tau sia ah....nanti sia kasih kau contact no. Mau yg berumur antara 25-35 ja...kalau kau rasa terkurang atau terlebih, inda payahlah....hiiihiihi

    BalasPadam
  3. milida sia ni bukan pelakun bah .. kalau herion dia fasa sanda dan penjahat dia mawi .. saya mau .. kasi tau ah hahahahahaha

    BalasPadam
  4. kami kana tokis juga kah? he2..

    BalasPadam
  5. kana juga tu jedi hahahaha

    BalasPadam
  6. sesuai ko tu jadi penjahat daniel...(berlakon)

    Pasal office korang berselerak...mesti sebelum ambik gbr selerakkan dulu supaya mcm nampak busy giler..pas tu siap ada kacang ke keropok ke dlm plastik...

    woi!! tuck in baju time keje lah..mcm santai tepi pantai je

    BalasPadam
  7. hehehe ... macam sa pernah kerja sanaaaa ja ni...sabalum sa kana hantar pg sl'gor kekeke

    BalasPadam
  8. bah gidong.. ko la harapan kami ni supaya bonus capat2 keluar.. hihihi.. lama suda menunggu nie... :)

    BalasPadam
  9. tuk oi .. isa ko bah tu yg harapan SPSB kasi keluar bonus .. huahaha

    BalasPadam
  10. ndada kami buli buat apa2 ni gidong.. tunggu seja la.. harap2 la keluar capat itu bonus.. hehehe..

    BalasPadam