Isnin, 25 Ogos 2008

Konsert Praise and Worship bersama team True Worshippers di KDCA

Akhirnya saya dapat menghadiri konsert Pujian Penyembahan bersama team True Worshippers dari Indonesia yang diketuai oleh bekas Vokalis utama band GMB ( yg kini diganti oleh penyanyi utama band SAMSON - bams ), sedikit terkilan kerana vokalis utama wanitanya iaitu diva Indonesia RUTH SUHANAYA tidak dapat menghadirkan diri, saya ternanti lagu duet terkenalnya dengan Sidney Mohede yang bertajuk I SURRENDER .. huhu neway yang penting dan tujuan utama dari konsert ini bukanlah SIAPA penyanyi dan SIAPA artisnya tetapi lebih kepada SIAPA kita di hadapan DIA .. dan apa yang kita mampu lakukan untuk membalas ANIGERAH nya terhadap kita selama ini .. dan ya saya sangat tersentuh bila melihat ribuan dan lautan anak2 muda yang datang BUKAN kerna musik sekular tetapi kerna ingin sama2 mencari "wajah" DIA ... saya sangat terharu dengan suasana di mana saya melihat pelbagai bangsa dan etknik utk bersatu di dalam gelombang nyanyian yang sangat bagus .. ini saya kongsikan beberapa pic dari susana tersebut .. Thanks buat MR GOGDS yang sumbangkan gambar2 yang mantap utk saya publishkan disini ..

Sidney Mohede memang sangat berbakat

Gan adik gidong c Mike

Dgn kawan , Tom dan Tunang dia Betsy ( artis KADUS )

Jumpa gan anak2 buah dan kazen2 dari kampung sejak tidak pernah berjumpa hampir setahun lamanya .. bestnya .. mereka pun hepi dan masih sayang sgt sama gidong hehehe



4 ulasan:

  1. Sayangnya saya tidak dapat datang .. macam best ...

    BalasPadam
  2. Kenon - sgt best ... sgt best dan sgt best ... bukan kerna penyanyi tapi kerna DIA ...

    BalasPadam
  3. wah.. termiss lagi aku.. :(

    BalasPadam
  4. nah tu lah ko hehehe best gilerrrr

    BalasPadam