Selasa, 9 September 2008

Gidong belajar photoshop teknik penyingkiran warna hehehe

Ni antara hasil tutorial yang gidong buat dgn mengunakan teknik yang sama iaitu teknik penyingkiran warna, semuanya bergantung kepada size asal dan kualiti gambar yang diambil, juga mengambil kira "cahaya" gambar asal yang di "tutorial" kan hehe .. modelnya diri sendiri saja haha



15 ulasan:

  1. wah semakin handal DUTA SUNGAI KITA ni... bila nak ajar aku ni....

    BalasPadam
  2. Belajarlah sendiri huahahahaha

    BalasPadam
  3. ne namanya partial desaturation.. boleh tahan.. cuba improve lagi.. im sure in no time kau boleh master ne.. tapi kalo ko guna picasa sampai bila2 nda buli improve.. sbb tu jalan senang.. hehehe..

    dong satu ja lah sa nda suka betul gambar ko paling akhir tu.. muehehe.. tu cuma pandangan.. "Photography is like a lemon, sour to some, but lemonade to others"

    bamboo's owner

    BalasPadam
  4. Bamboo - saya teda akaun d picasa.. buli buat kah turus2 tanpa guna photoshop?

    Pic last ? napa ? hahahaha paduli ... nanti sa tambah hahaha

    BalasPadam
  5. ia buli buat terus2.. tapi nda sehalus photoshop.. jalan paling senang mau buat pp work.. free download tu.. nda payah ada akaun picasa.. gambar smokie sa yg terbaru sa posted di tl pakai picasa lah..

    ada satu lagi software.. buli buat gambar kau mcm kena ambi zaman dulu2.. nanti sa buat kasih tengok kau.. tapi software tu sa nda mo mentioned sini.. mueeheheee.. free juga..

    ia pic ko yg biut mulut tu.. nda hensem.. hehehe..

    bamboo's owner

    BalasPadam
  6. Bamboo - saya lebih suka buat sendiri dgn photoshop .. malas main tipu2 ni hahaha

    BalasPadam
  7. eleh.. partial desate pun sa pakai photoshop bah bukan desat.. sbb desat nda halus.. yg lain buli la kalo mo cepat..

    suda ko nampak gambar tua tu? itu software bukan yg terus2 picit dapat tu hasil.. mau adjust sana sini.. tambah itu and tambah ini baru dapat tu hasil.. ok kah? kalo minat baru sa bagitau apa tu software..

    bamboo's owner

    BalasPadam
  8. maksud sa picasa bukan desat seperti di atas.. muehehe..

    bamboo's owner

    BalasPadam
  9. Bamboo - ok gak software tu .. emel kan saja nanti hehe, nanti saya cuba hehe

    BalasPadam
  10. sudah.. selamat mencuba..

    bamboo's owner

    BalasPadam
  11. gidong...picasa boleh terus download dari blogger dashboard. Sekarang ada picasa 3. Try to used it. lagi senang.. tak payah nak guna photoshop. hhehhee..btw its nice pic...

    BalasPadam
  12. good try.. believe in urself.. that's urs!!

    what can i say? nothing to say coz u r talented.. willing to learn n make urself proud..

    all the pics are great..orgnya bagus, yang ambil/snap picnyer juga bagus.. teknik photoshopnya pun bagus..

    to all dani's frens.. u ols very supportive..

    BalasPadam
  13. Zuer - tapi kalau buat sendiri dgn usaha sendiri lebih "puas" dan lebih bagus supaya dpt belajar sendiri.

    @mer - wah semangatnya .. ma kaseh ..

    BalasPadam
  14. phewitttt
    mcm model dalam majalah maskulin plak
    hehehe
    ko suke posing ye
    ermmm lepas ni anta kat magazine memana
    mana tau ade rezeki ko
    ndak cube mana nak tau kan

    ko org sabah ye?

    BalasPadam
  15. Sharilaley - tak payah lah, saja suka kumpul gambar2 sendiri hahaha, ya orang sabah bah ..

    BalasPadam