Khamis, 6 November 2008

PRESIDEN AMERIKA - Barack Obama Cipta Sejarah ...

Setelah berdekad lamanya, kini seorang Presiden US yang dipilih adalah dari golongan kulit hitam .. Ini menunjukkan bahawa rakyat Amerika kini sgt terbuka dlm banyak hal termasuk dlm pemilihan Presidennya tanpa melihat individu tersebut dari kalangan mana, ini disebabkan dari statistik suku kaum di Amerika, golongan kulit hitam adalah minoriti disana. Faktor besar yg memungkinkan Obama menang sudah semestinya pandangannya yang menentang penghantaran askar2 Amerika ke kancah perang ( menentang keganasan dlm mencapai persetujuan antara negara2 ) cthnya negara spt Iraq yg disokong oleh pihak lawannya McCain utk meneruskan tradisi ideologi dari Mr Bush. Pemilihan presiden kedua oleh McCain yg memilih Palin juga dilihat mencacatkan peluangnya utk memenangi kerusi White House, dan faktor utama yg memainkan peranan kemenangan Obama adalah jarak umurnya dengan McCain yg dilihat terlalu tua utk menjadi presiden Amerika, dimana Obama baru 47 manakala McCain sudah mencecah 72. Syabas OBAMA !

Photobucket


7 ulasan:

  1. Wah wah, dia pun nak politik jugak :)

    BalasPadam
  2. FEZ - Excuse me .. ni pengetahuan am bukan politik OKAY ... lalalalala

    BalasPadam
  3. Ermm...hebat !

    bukan 47 kah umurnya...:p

    BalasPadam
  4. BAYUK - Typo ... memang 47 hehe

    BalasPadam
  5. hehehe...laju gak ko betulkan ek?!

    :P

    aku selalu baca blog mu...:P

    nak di add kat List Blogger tapi risau ko M*R*h...:))

    BalasPadam
  6. BAYUK - No hal .. add saja bah .

    BalasPadam